Община Дупница пуска втори търг за продажба на 1,2 дка имот на „Самоковско шосе”, наддаването стартира от 70 000 лв.

Повторен публичен търг с явно наддаване ще проведе община Дупница за имот на “Самоковско шосе”. На първия обявен такъв за имот от 1159 кв.м с начална цена 69 585 лв. не се яви кандидат и това налага повторното провеждане на процедурата. Повторният търг е насрочен за 09.09. от 10.30 часа в заседателната зала на администрацията. Заявленията за участие се приемат до 17 часа на 4 септември, а депозитът за участие е 10% от началната цена.

Да се изготви тръжната документация за възлагане проектирането на православен храм в района на жк „Бистрица” в Дупница, разпореди кметът на общината инж. Методи Чимев. Около 80 кв.м храм и прилежащи площи е заданието, по което ще се заложат условията, при които ще кандидатстват впоследствие желаещите. Сумата, заложена за тази дейност, е 12 000 лв. с ДДС.

От община Дупница подготвят още няколко обекта за проектиране, които да бъдат включени в една обществена поръчка при избор на изпълнители. Това са локални платна и зауствания по Е-79 при автокъщите и водоснабдяване на Северна промишлена зона, с обща стойност на тези два с прогнозна стойност около 70 000 лв. с ДДС.

“Идеята за църковен храм в най-големия жилищен квартал не е от вчера и стартираме процедурата по реализацията, тъй като отнема време преди същинските дейности. Що се касае до изграждането на локално в района на главен път Е-79 между Пиперево до Блатино, то е наложително с цел предотвратяване на ПТП-та. Това е районът на автокъщите и движението на влизащи и излизащи на Е-79 е много интензивно и крие сериозни опасности от катастрофи. Другата дейност от заданието е и осигуряване водоснабдяване на автокъщите”, коментира инж. Чимев.

Община Дупница започна работа по обявяването на обществена поръчка за сондаж на кладенец за термоминерална вода в село Бистрица. Експертите от отдел “Обществени поръчки” подготвят условията за участие на кандидатите в тръжната процедура. След 2-годишно обследване и проучване на подземните води в района на планинското село от екипа на едно от светилата в Европа проф. Костадин Щерев през лятото на миналата година бяха обявени и резултатите за наличие на такива води на дълбочина около 1000 метра с дебит 50 л/сек. и температура около 60 градуса.

“В рамките на няколко дни приключваме със съгласувателните процедури, които са задължителни по закон. Това е и причината да възложа на служителите да започнат работа по тръжните документи, още повече че предвид сложната специфика на поръчката и дейността по нея ще отнеме по-сериозно време, за да бъде обявена съгласно българското законодателство. Целта ни е 20-25 л/сек. дебит, както обяви за оптимален вариант проф. Щерев”, коментира инж. Чимев.

Заложената за тази поръчка сума е в размер на 775 900 лв.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *