Община Дупница тегли 500 000 лв. кредит, с 400 000 лв. купува 8 дка земя от 50 собственици за детска градина

500 000 лв овърдравт кредит ще вземе община Дупница според решение от вчера на болшинството съветници. С 400 000 лв. от тези пари ще се закупи терен от близо 8 дка в жк “Бистрица”, където ще се строи детска градина. До този терен общината има собствен имот от над 1 декар и така двата имота ще се обединят. Теренът се купува от частни лица. Кметът Методи Чимев обясни:

“От една година водя преговори с 50 наследници на този имот. Стиснахме си ръцете и следващата седмица ще извършим покупко- продажбата. Теренът стои неизползваем от години. На него разтягаха шапитата си пътуващи циркове.Сега ще изградим модерна детска градина за жилищния комплекс, в който живеят около 15 000 души”, заяви кметът Чимев.

Местните парламентаристи гласуваха още да се продаде на търг общински имот от 309 кв.м на ул. “Тютюнева долина”, в близост до бившата Транспортна болница в Дупница, за 23 342 лв.

Никой от съветниците на вчерашното заседание не отвори дума за общинската болница и за катаклизмите, които се случват в нея. Не стана ясно и дали общината ще даде съгласие заедно със здравното заведение да изтеглят 1 000 000 лв. кредит.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *