Община Кочериново осъди за 157 000 лв. заради некачествен ремонт дупнишката “Мегаинвест-холд”, разследвана заради пътя убиец край Своге

Частен съдебен изпълнител продава апетитен имот в Паничище, собственост на дупнишката “Мегаинвест-холд” ЕООД, фирмата, която само преди два дни беше обект на проверка от служители на НСлС и жандармерията във връзка с изграждането на пътя край Своге, където на 25 август при катастрофа на автобус загинаха 17 души.

Кюстендилският съдия-изпълнител Елица Христова е обявила за продан парцел, отреден за вилно селище, с площ от 600 кв. метра в курортното селище Паничище над Сапарева баня за 57 830,40 лв. за удовлетворяване вземане на община Кочериново.

Оказа се, че преди 3 години фирмата на Цветан Цетатанов “Мегаинвест-холд” ЕООД след спечелен конкурс е извършила рехабилитацията на пътната мрежа в община Кочериново.

След изпълнението на поетия ангажимент се оказало, че асфалтовата настилка е некачествена. За некачествения ремонт фирмата на Цветанов е осъдена да изплати 157 000 лв. на община Кочериново.

През 2004 г. Цветан Цветанов купува от държавата „Областно  пътно поддържане” – Дупница заедно с пунктовете в Бобошево и Невестино и създава “Мегаинвест-холд” ЕООД. Фирмата в момента е ангажирана със зимното почистване на АМ “Струма” от Делян до Благоевград. Нейна грижа е и зимното почистване на републиканската пътна мрежа в общините Дупница и Сапарева баня.

След кървавата катастрофа, взела 17 жертви, жандармерия и следователи влязоха в складовете на фирмата на “Самоковско шосе” в Дупница, а по-късно и в офиса й в центъра на града, след като се оказа, че „Мегаинвест-холд” участва с 40% в консорциума, ремонтирал 82-километровото трасе от Мездра до Нови Искър, в което влиза и отсечката при град Своге.

Малко по-късно собственикът на фирмата Цветан Славейков Цветанов изпрати съобщение до медиите, в което заяви: „Цветан Славейков Цветанов в качеството си на управител на “Мегаинвест-холд” ЕООД не е изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на пътната отсечка край Своге, където на 25 август при катастрофа на автобус загинаха 17 души, нито пряко с компанията, която притежава и управлява, нито чрез изпълнители (общи работници), нито чрез своя техника”.

В писмото на Цветан Цветанов пишеше още, че казаното от него е констатирано и от направената проверка от компетентните органи.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *