Община Кюстендил настоява за спешна среща с „Кюстендилска вода” заради дупки по улиците

Среща с ръководството на „Кюстендилска вода“ заради дупките, които оставят след отстраняването на аварии, ще поискат от ръководството на община Кюстендил, обяви кметът Петър Паунов на редовното заседание на местния парламент.

Общинският съветник Димитър Велинов сигнализира за оплаквания от жители на града. „След като работна група на ВиК приключи с даден ремонт, те не оставят в нормален вид мястото за преминаване на пешеходци и автомобили. Всички ние знаем, че не може асфалт да се положи на секундата, трябва да мине определен период, да се слегне земята, но поне да оставят дупките във вид, който позволява свободно преминаване”, коментира Димитър Велинов.

От името на граждани съветничката Камелия Борисова обърна внимание за липса на улично осветление на ул. „Яворов”, в посока денонощната аптека. „Трудно е придвижването вечер, моля за съдействие и решение”, каза още тя.

Съветникът Кирил Станчев представи питане за забавяне на сметоизвозването в населените места. „Все пак температурите са високи, защо се получава така? Възможно ли е оррганизирано да направим кампания за почистване на реките и нерегламенираните сметища? Продължават около Копиловци, Търновлак, Нов чифлик да се изхвърлят много отпадъци. Преди две години обмисляхме да се сложат камери. Вярно, че е скъпо, но в Кюстендил има на много места. И въпреки че е скъпо, мисля, че ще е рентабилно и за природата, и за общината”, заяви Станчев.

„Направихме всичко необходимо да имат условия своевременно да отстраняват аварии, дали сме им необходимите указания как трябва да изглежда ситуацията след тези трапове, които оставят, и в този месец, в който не може да бъде поставена настилката. За съжаление като че ли не ни чуха от ръководството на „Кюстендилска вода”. Още повече, за да им дадем необходимото спокойствие, ние издължихме до стотинка парите за вода, които дължаха нашите дружества, за да имат ресурс. Следващата седмица ще поискаме среща с тях, ако не, ще се обърнем към принципала. Знаете, че ние нямаме там дялове и не можем да влияем по друг начин. Що се отнася до осветлението, ще видим с какви осветителни тела се разполага. А по инициативата за чистотата първата дата, за която се сещам, е 5 юни. Ако одобрим датата, ще има пълно съдействие от общината. Дано само не вали, ще погледнем и прогнозата за времето. Ще се посочат местата и ще се организираме. По отношение на сметоизвозването ни изневерява техниката, чупи се, но ще реагираме своевременно”, отговори кметът Петър Паунов.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *