Община Кюстендил скочи срещу намеренията на дружество от Банско да превърне 1100 дка овощна градина във фотоволтаичен парк

Община Кюстендил застава категорично срещу намерението на дружество от Банско да изгради фотоволтаици в района на село Коняво, това съобщи на пресконференция кметът Петър Паунов. Той заяви вчера, че дружество от Банско е придобило над 1000 декара овощни масиви с намерението точно върху тях да се изграждат съоръженията.
„Категорично се противопоставяме в овощната градина на България да се изграждат фотоволтаици”,  заяви Паунов. Според него става въпрос за дружество, придобило от компанията „Патрай” около 1100 дка.

Относно състоянието на инвестиционната среда в общината Паунов заяви, че в момента се реализират инвестиции в преработващата промишленост, търговията, производството и туризма. В областта на туризма се изграждат един хотел и три къщи за гости, като в тях ще има 35 работни места. Той заяви, че вече има инвеститор и за сградата на бившата психиатрия. Там ще бъде изграден туристически комплекс с 35 работни места.

Регионална програма за изцяло нов, здравословен начин на живот започва община Кюстендил със стартирането на здравния форум, в който  световноизвестният израелски съдов специалист д-р Яир Галили ще работи в града от 18 до 21 октомври.
“Лично неговият екип в партньорство с водещи български специалисти и психолози са поели ангажимент да изготвят програмата”, съобщи кметът. Целта е програмата да бъде въведена и приложена първо в детските градини, а след това и сред децата в училище.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *