Община Петрич обзаведе болницата в града с мобилен рентгенов апарат за 40 000 лв.

Мобилен рентгенов апарат и бактерицидни лампи са закупени за болницата в Петрич. Мобилният рентгенов апарат е от съвременен клас, модел на пазара от две години. Той е предназначен за пациенти в невъзможност да се движат, лесен за маневриране, позволява да бъде разположен максимално близо до пациента. Новият апарат разполага с мощна рентгенова тръба, която позволява извършването на всички видове рентгеноложки изследвания.

Мобилният рентген е оборудван с високочестотен генератор, има и прецизен колиматор, благодарение на който се намалява облъчването, както и отделни програми за анатомията, което улеснява работата с него.

Стойността на модерният мобилен рентгенов апарат е 40 000 лв.

Освен него в болницата вече са монтирани 5 от поръчаните 10 бактерицидни лампи за дезинфекция и обеззаразяване на въздуха. Бактерицидните лампи могат да бъдат използвани в присъствието на хора. Приложението им e с огромно значение в настоящата усложнена обстановка.

Така продължават усилията на местната власт за оборудване на болницата в Петрич с апаратурата, необходима за ефективно лечение на пациентите. „Всичко се съгласува с медицинските специалисти и се закупува”, заявиха от общинската администрация.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *