Община Разлог купува нов софтуер за администрацията, кандидатства и по проект за реконструкция на алея „Стъпалата”

Закупуването на нов софтуер за нуждите на Общинска администрация – Разлог ще се разглежда на предстоящата сесия идната седмица. За целта местните парламентаристи ще гласуват промяна на капиталовия списък със сумата от 4640 лв.

В мотивите на входираното предложение е посочена необходимост от замяна на досега използвания софтуер с алтернативен такъв. Причината е, че сегашният, използван от общината, се купува ежегодно като абонамент заради новите актуализации и стойността му е доста висока. Новият софтуер е с мрежови лиценз, който е безсрочен и може да се използва от цялата администрация. Софтуерът, който се предлага да бъде закупен, вече е тестван в община Разлог и се одобрява от служителите. Средствата ще бъдат за сметка на предвидените средства за актуализация на досегашния софтуер от дейност „Общинска администрация“.

Предложението бе разгледано вчера на заседание на комисията по бюджет и финанси и прието с пълно мнозинство.

Местните парламентаристи ще разгледат на предстоящата сесия и предложението на община Разлог за кандидатстване за финансиране по проект за ремонт и реконструкция на панорамна алея „Стъпалата“, за което „Струма” писа, че е стартирала процедура за избор на фирма, която да изготви идейния проект.

Предстои да бъдат разгледани и отчетите на читалищата, които също са част от дневния ред на предстоящото заседание.

Удължаване срока на разрешителните за водовземане на минерална вода на трима досегашни ползватели също ще бъде предмет на дебати на идното заседание. Тримата заявители са поискали удължаване на срока за пет години при същите експлоатационни параметри. По време на комисията общинският съветник Пламен Хаджиев предложи срокът им да бъде удължен за 10 години. При гласуването предложението му не бе прието от комисията с мотива, че ползвателите сами определят срока и вече са пуснати заявления с 5-годишен такъв.       

Същото предложение съветникът направи и за други две нови разрешителни за водоползване, които ще бъдат разгледани и гласувани на предстоящата сесия. Тук предложението му бе прието и Хаджиев апелира Общинска администрация – Разлог да отправи покана към заявителите при желание от тяхна страна да променят искания срок, като го удължат от 5 на 10 години.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *