Община Сандански подписа анекс към Общинския колективен договор за подобряване на условията на работа в сфера „Образование“

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов подписа анекс към Общински колективен трудов договор за отрасъл „Образование“ с Николай Марков – представител на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, гр. Сандански, Емил Терзийски – Областен председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, Ваня Карачанакова – Синдикат на българските учители към КНСБ, Николай Кобуров – Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и Бойка Орешарова – Независим учителски синдикат.

Проведени бяха няколко срещи за консултации между кмета и представителите на Синдикатите, на които се обсъдиха и договориха по-добри трудови, осигурителни и социални отношения, които не са регламентирани с повелителни разпоредби на Кодекса на труда и действащите подзаконови нормативни актове, свързани с него.

loading...


Ползите за работещите в сферата на образованието, заложени в Колективния трудов договор, важат само за членуващи в синдикатите.

Може да бъде изображение с 6 души и текст, който гласи 'mm 哈 община сандански'

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *