Община Сандански удължава мерките в подкрепа на бизнеса

Община Сандански и Общинският съвет  продължават да подкрепя бизнеса с удължаване на мерките за частично и пълно освобождаване от наеми и такси на общински терени и през месец февруари. Добрата новина съобщи кметът Атанас Стоянов. Със свое решение по предложение на градоначалника местните парламентаристи дадоха “зелена светлина” за удължаване на икономическите мерки, които са в подкрепа на гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка.

Съгласно решението на местния парламент всички наематели и ползватели на имоти и терени общинска собственост с преустановени посещения на обектите в тях се освобождават от заплащане на наеми и такси за периода до 28 февруари 2021 г. За търговците, наемащи терени и имоти общинска собственост в зоната на кооперативния пазар, облекчението от намаляване на наема е с 50 процента до края на месец февруари.

В заключение кметът Ат. Стоянов каза, че община Сандански е солидарна с трудностите в едни от най-засегнатите сектори – туризъм, търговия, услуги, производства, във време на епидемичната обстановка и въведените мерки със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *