Община Сапарева баня продава за 60 000 лв. апетитен парцел в Паничище, дупничанка иска да строи хотел

На предстоящото заседание на ОбС – Сапарева баня съветниците ще определят първоначалната тръжна цена за продажба на общински парцел от 875 кв.м в Паничище. Божидара Ангелова Михайлова от Дупница е изявила желание да закупи имота и да построи хотел. Кметът на общината Калин Гелев е внесъл докладна записка, с която уведомява съвениците за намеренията на дупничанката. Лицензиран оценител е определил цена на имот 59 950 лв.

От началото на миналата година са продадени 4 общински имота в Паничище. Строителният предприемач от с. Овчарци Йордан Кацарски е изразил желание да закупи 520 кв.м общинска земя в месността Ридо. Оценката на имота е 2750 лв., но общинските съветници ще решат каква да е първоначалната продажа цена. Имотът ще се продава чрез публичен търг.

До момента са продадени няколко имота, собственост на общината, в тази местност на цени от 7,00 до 12,00 лв. за кв.м. Физически лица продават имотите си в м. Ридо на цена от 35,00 лв. за кв. м.

Заради пандемията от Ковид-19 траурна агенция от Сапарева баня е поискала да вземе под наем 50 кв.м в гробищен парк за изграждане на хладилна камера. Предстои отдаване под наем за 5 г. и на 67 дка общинска земя на собственика на кравеферма от с. Сапарево Мартин Грахльов. Той и в момента е наемател на тези имоти, но договорът му с общината изтича през октомври.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *