Община Симитли финансира участие на европейското първенство на балканския шампион по бодибилдинг Вл. Димитров от с. Полето

След среща с кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, балканският шампион по бодибилдинг – Владимир Димитров от село Полето, получи подкрепата на община Симитли. Със съдействието на Апостолов община Симитли финансира участието на Влади на европейското първенство по бодибилдинг и фитнес – мъже, жени, младежи и ветерани.

Това първенство е най-голямото събитие по бодибилдинг в Европа. То ще се състои следващата седмица – от сряда /16.09.2020 г./ до неделя /20.09.2020 г./ в Санта Сузана, Испания, където се намира и централата на Международната федерация по бодибилдинг и фитнес.

Националният отбор, който ще представлява България, се състои от 6 човека – 5-има мъже и 1 жена, като всеки един задължително е преминал през квалификация, за да представлява националния отбор на балканско и европейско първенство.

Както „Струма” писа, преди 2 седмици Владимир Димитров от Полето участва на държавния турнир по бодибилдинг „Хеброс“, където спечели първото място и си завоюва участието на балканското първенство по бодибилдинг в Румъния. Седмица след това той замина и се завърна като балкански шампион по бодибилдинг, което пък му гарантира място на европейското първенство.

Интересното е, че Влади е дебютант, който още в първото си състезание побеждава много по-опитни от него състезатели и става първи. Въпреки краткия опит и малкото време за подготовка на балканското първенство той безапелационно завоюва златото.

Влади заминава за Испания във вторник, където ще се бори за европейското злато в категория до 70 кг. Неговото участие е в събота.

„Успех, Влади! Ще те чакаме да се върнеш европейски шампион по бодибилдинг”, му пожелаха от Общинската администрация в Симитли.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *