Общинската болница в Дупница вече работи на печалба, средната брутна заплата на медсестрите е 1100 лв.

Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова-Жайгарова получи аплодисменти от общинските съветници, след като представи отчета за първото полугодие на болницата, според който за този период са изплатени над 600 000 лв. стари задължения към кредитори.

„Болницата вече е на печалба. Средната брутна заплата на медицинските сестри, когато започнаха работа, беше 510 лв., сега е 1100 лв. В момента има още медсестри, които получават по 600-700 лв. месечна заплата, зависи в кое отделение работят. Има печеливши отделения, но има и работещи на загуба. Болницата не трябва да мисли само за печалба, основната ни задача е да даваме адекватно лечение на пациентите”, заяви прокуристът.

„Основната брутна заплата на лекарите е 1400 лв., разликата с тази на медсестрите е много малка, но ще търся вариант докторите да получават достойно заплащане за труда, който полагат. Един от лекарите в болницата е накарал сестрите в отделението да му дават по 50 лв. срещу подпис от увеличените си заплати”, заяви М. Иванова, но отказа да съобщи името му.

„И при нас има проблеми, важното е обаче, че имаме добри лекари. Отскоро правим и лапароскопски операции, което ще повиши доходите на болницата. Имаме добри лекарски екипи, които работят  всеотдайно“, заяви прокуристът М. Иванова-Жайгарова.

Тя беше придружена на заседанието на ОбС от нейния заместник д-р Крум Бонев и главната счетоводителка на болницата Величка Тенджова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *