Общинската съветничка Е. Тренчева е новият директор на НУ „Паисий Хилендарски” в Банско, Н. Бърдарева излезе в пенсия

Начално училище „Паисий Хилендарски“ в Банско стартира новата учебна 2018-2019 година с нов директор. След дългогодишен стаж в школото  досегашният директор Невенка Бърдарева излезе в пенсия. На нейното място временно изпълняващ длъжността директор е назначена общинската съветничка от ГЕРБ в Банско Евгения Тренчева, която е с 28-годишен стаж като учител.

38 години отдадена на професията – 22 като учител и 16 като директор, Невенка Бърдарева заяви:

„Отивам си с най-добри чувства. Удовлетворена съм, че децата ме обичат, колегите също. Аз съм им благодарна, че имах възможност да работя с тях през тези години. Усещам и благодарност от родителите, което ми стига. За мен е важно, че съм постигнала това, което най-много съм искала – децата да са добре, да са здрави, с радост да идват на училище. Спокойна съм, защото оставям училището в сигурни и добри ръце в лицето на г-жа Евгения Тренчева”, каза досегашната директорка Невенка Бърдарева. През 2016 година тя бе удостоена с приза „Будител на годината“.

НУ „Паисий Хилендарски“ начело с новия директор ще посрещне тази година 47 първокласници. Общо за община Банско малчуганите, които ще прекрачат за пръв път прага на учебните заведения, са 121 – 42-ма са първокласниците в СУ „Неофит Рилски“ – Банско, 23-ма в ОУ „Св. Климент Охридски“ – Добринище и 9 в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – село Места.

Първият учебен ден в Банско ще стартира с общоградско тържество и масово рецитиране на стихотворението „Аз съм българче“.

ЯНА ЙОРДАНОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *