Общинската съветничка Злата Ризова в питане до кмета Камбитов: Къде са парите за ОФК „Пирин“?

„Представителният отбор на „Пирин“ върви стремглаво надолу, а ръководството на клуба нехае, няма ясна стратегия и идеи за излизане от ситуацията“, това е написала общинската съветничка Злата Ризова в официално питане до кмета, което вчера е депозирала до председателя на ОбС – Благоевград Радослав Тасков.

„Преди два дни футболистите отказаха да излязат на тренировка заради 2 неизплатени заплати, въпреки че на 26 октомври гласувахме да се преведат поредните 200 000 лв. на отбора точно за заплати и осигуровки“, мотивира причината за питането си съветничката. Тя припомни, че на последната сесия на местния парламент неслучайно е задала въпрос за какво ще стигне тази сума и ще се наложи ли следваща финансова инжекция за клуба, но ясен и точен отговор така и не получила.

Въпросите, на които Злата Ризова очаква отговор от кмета за общинския клуб, са за какво са похарчени отпуснатите от местния парламент 200 000 лв., какви са постъпленията в ОФК „Пирин“ от общинския бюджет, от спонсорство и дарения, от УЕФА и БФС, какви са всички приходи, включително и от изходящи трансфери и билети, какви са задълженията на ОФК „Пирин“.

Съветничката настоява да бъде информирана и за това колко и кои футболисти са прекратили договорите си по вина на клуба и защо е допуснато срещу минимални средства да се изпуснат футболисти, които биха донесли приходи в ОФК „Пирин“.

„Парите, гласувани от ОбС, общината превежда на клуба, а за разходването им е отговорен изпълнителният директор”, коментира снощи кметът Камбитов.

„Парите са разпределени по пера и са отишли по предназначение. Общината си е свършила на 100% ангажиментите, но в клуба има недостиг на средства заради изпадането ни в „Б” група, което никой не очакваше. Заради това приходите ни от телевизионни права и от реклами са значително по-малко и се получи дисбаланс във финансите”, коментира изпълнителният директор Венко Попов.

Срокът, в който общинската съветничка трябва да получи официален отговор на питането си, е 1 месец.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *