Общинска комисия отряза кафене „Кофеин“ пред МОЛ „Ларго“ от допълнителна лятна тераса със сенник

Общинска комисия начело със зам. кмета на строителството на Благоевград инж. Емилия Тунева не разреши на съдържателите на кафене „Кофеин“ на партера на МОЛ „Ларго“ да направи допълнителна тераса върху 30 кв.м пред тревната площ, нито пък да монтират сенник. От заведението се надяваха, както миналата година, да увеличат масите си на открито, като заемат част от главната търговска улица „Т. Александров“, като депозираното заявление визираше за период от една година до края на март 2020 г.

Комисията разгледа множество искания на съдържатели и собственици на заведения и търговски обекти за ползване на открити площи, общинска собственост. Цената на квадратен метър зависи от зоната, като най-високата в идеален център е 7 лв. с ДДС на 1 кв.м на месец, следвана от І зона ЦГЧ по 4,70 лв. на месец и по 1,80 лв. на кв.м с ДДС във ІІ и ІІІ зона.

Комисията е дала съгласие на „Аполо – Радослав Зашев“ ЕООД кафене „Джошуа“ да продължи да ползва  открита площ от 104,64 кв.м до края на март 2020 г., но при задължително условие да премахнат цветарниците, които са извън одобрената площ. Разрешение да увеличи терасата си на площад „Г. Измирлиев“ с 24 кв.м за летно-есенния период до края на октомври са получили от „Амони“.

Удължава се договорът между общината и Георги Христов, който с фирмата си „Четири стаи“ ЕООД е собственик на кафе-аперитив „Суинг“, за ползване на 14,85 кв.м от пешеходната зона за една година. 12 кв.м открита площ срещу Дома на учителя и МОЛ Благоевград до края на септември ще ползва и  Търговски център „Възраждане“ ООД с управител Валери Гюров.

Популярното заведение „Калисто“ е с подновен едногодишен договор за ползване на 35 кв.м открита площ, допълнителни 2 кв.м е разрешено да ползва ЕТ „Валя – Снежана Пиленцова“, една от цветарките на ъгъла на ул. „Илинден“ и бул. „Св. св. Кирил и Методий“.

Съпругата на председателя на ОбС Радослав Тасков, която стопанисва снек-бар „Пастис“, също е с удължен срок за ползване на 41 кв.м пред заведението, като през зимния период откритата тераса ще се намали наполовина.

Собственикът на „Алекзандър Груп“ ЕООД Стоян Георгиев вече има разрешение до 31 ноември да ползва 48 кв.м за надуваем батут на площад „Македония“ между моста и „УниКредит Булбанк“.

Собственикът на фирма „Мариела 2018“ ЕООД Бойко Карабельов ще продължи да продава царевица още 1 година, като ползва 2 кв.м на алеята за парк „Бачиново, близо до бар „Дива“.

Девет кв.м открита площ за търговски обект до края на октомври се дават на „Скаптопара 2018“ ЕООД, които имат магазин на ул. „Димитър Кощанов“.

Всички наематели на общински площи през зимния период плащат половината от наема, съгласно общинската Наредба за преместваемите обекти, за рекламните информационни и декоративно-монументални елементи

По искане на председателя на СБА, клон Благоевград, Александър Цацев общинските съветници дадоха съгласието си на ул. „Св. Димитър Солунски“ 85 в района на СБА да се постави преместваем обект с площ 20 кв.м за обществено хранене. За стопанисването на площта ще се обяви търг, като началната цена, от която ще стартира наддаването, е 59,22 лв., а срокът на договора, който ще се сключи с победителя, е 5 години.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *