HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Общинските дружества в Дупница едва кретат, ВиК с 22 000 лв. печалба, но и с почти 1 млн. лв. стар дълг, болницата най-зле

Общинските дружества в община Дупница са с лоши финансови показатели, въпреки че някои от тях декларират малки печалби, това стана ясно от отчетите на управителите на вчерашното заседание на ОбС.
Най-много време беше отделено от съветниците на закъсалата общинска болница в Дупница. Управителят доц. Димитър Недин изнесе още факти, като обяви в залата:
“Росен Тимчев е подписал през април миналата година договор за 720 лв. месечно за юридическо обслужване с кюстендилска адвокатска кантора, която не е изпращала юристи по делата на болницата, от които здравното заведение губи пари. Все още откриваме документи по шкафчета. Почти всеки ден идват неизплатени фактури, за които ръководството на болницата не знае нищо”, каза Недин, след като беше обвинен, че не знае какво става в болницата и работи на парче.
Д-р Матей Попниколов призова всички да се хванат за ръце и да се спаси болницата, но не с цената на кредити, които общината да изплаща. Той определи здравеопазването в Дупница като добро, визирайки факта, че в града има две болници, 24 аптеки, 7 медицински центъра и доболнична помощ, каквито няма и в Кюстендил.
Въпреки забележките финансовият отчет за 2016 г. на общинската болница в Дупница беше приет.
Съветниците отделиха по няколко минути за ВиК дружеството, “Ученическо хранене” и ГУМ.
Собствениците на щандове в универсалния магазин се отказват от тях и напускат, стана ясно на сесията. Управителката Цветанка Вуковска е поискала от всички търговци да се явят отново на търг за наемане на щандовете. Голяма част от тях обаче са от по 10-15 г. там и не желаят да се явяват отново на търг, заради което се стигнало до текучество на наематели, а и договорите им изтичат чак през 2019 г.
Общинското дружество “Ученическо хранене” е с печалба за 2016 г. 2457 лв., но понесе критика, че няма разнообразие от закуски в училищата.
ВиК дружеството декларира печалба от 22 000 лв. за 2016 г., но през годините има натрупани близо 1 млн. лв. дългове. Към шефа на ВиК Илия Илиев имаше критики относно това, че улиците на Дупница и селата са осеяни от дупки след техни ремонти на аварии.
На станалото скандалноизвестно общинско дружество “Счетоводна къща” съветниците приеха отчета без дебати и на мястото на Иванка Терзийска, която напусна работа, беше назначена Елисавета Симеонова.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *