Общинските съветници в Сапарева баня слагат на тезгяха имот в Паничище по 88.16 лв./кв.м, софиянка го харесала за вила

Община Сапарева баня сложи на тезгяха два имота в Паничище и в село Сапарево. На заседание на ОбС в Сапарева баня общинските съветници гласуваха да се продаде имот от 321 кв.м в курорта Паничище чрез търг с явно наддаване и стартова цена 88.16 лв. за квадратен метър. Оказа се, че апетит към имота има столичанката Иванка Костова, която иска да си построи там вила.

Имот от 8 дка, също на Паничище, с решение на общинските съветници се разделя на 4 равни части, по 2 дка. Целта е по-лесна продажба, тъй като до момента имотът е обявяван за продан, но няма желаещи да го купят.

Общинските съветници гласуваха да се продаде и парцел в село Сапарево чрез търг с явно наддаване с първоначално обявена цена 42.60 лв. за кв.м. Иван Нешов от Сапарево е изявил желание да купи общинския имот.

Община Сапарева баня ще отдаде под наем 50 дка общински ниви в селата Сапарево и Ресилово за 10 г. Желаешите да наемат общински земи ще участват в публичен търг, като гласуваната наемна цена за 1 г. е 22 лв. на дка.

Съветниците гласуваха още от 1 март тази година заплатите на кметовете на селата в община Сапарева баня да скочат с 15%. От следващия месец те ще се подписват срещу 1150 лв. месечна брутна заплата плюс 1% за прослужено време.

ОбС прие и бюджета, като само двама от 13-те общински съветници гласуваха “против”. Това са Орлин Пехливански и Светослав Андреев. За 2021 г. бюджетът на община Сапарева баня е 8 519 164 лв.

На заседанието общинските съветници приеха и отчета на ВиК “Паничище”, което отчита печалба в размер на 23 000 лв.

Както “Струма” писа, единствено община Сапарева баня не влезе във Водната асоциация в Кюстендил, като цената на питейната вода в момента е 96 ст. за куб.м с ДДС.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *