Общинският отдел „Култура” в Кюстендил поднови творческите събития след пандемията

Общинският отдел „Култура” в Кюстендил възстанови творческите инициативи след пандемията. Първото събитие е насрочено за 6 юни, когато в отдел “Изкуство” на регионалната библиотека ще бъде представена изложбата на Стойка Кънева “Кюстендил – любимият ми град”.
На 12 юни Художествена галерия “Владимир Димитров-Майстора” ще представи изложба на Васил Чакъров, а на 15 юни в залата на Възрожденското училище ще се състои клавирният концерт на Ростислав Йовчев “С дъх на лято”.
В дните през м. юни са планувани церемония по награждаване на победителите от общинския конкурс за детско творчество “Кюстендил – това е моят град”, възобновена е и музейната работилница за деца, а темата е “Плетене на кошници”. На сцена “Базиликата” в лесопарк Хисарлъка ще се състои ревю-спектакъл на облекла с фолклорни мотиви “Приказки в шевици”. Отбелязани ще бъдат и 126  години от рождението на Димитър Пешев.

Акцентът в юнския културен календар е Празникът на черешата, чието тринадесето издание ще се състои от 26 до 28 юни.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Венета

    Защо се обявява за конкурса Кюстендил това е моя град датата,часа и мястото ,а след това се отрича, че ще е там .Говора за ХГ Кюстендил

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *