Refan-728×90-July-2019

Общинският парк-хотел „Кюстендил” на тезгяха със стартова цена 7 млн. лв.

Минипарламентът в Кюстендил слага на тезгяха общинския парк-хотел „Кюстендил”. Началната тръжна цена на имота е 7 006 000 лв., а определената стъпка за наддаване е 70 060 лв. Докладната записка за продажбата ще се одобрява на редовното заседание този месец на 31 юли.
Както „Струма” писа, в края на месец май общинските съветници в Кюстендил приеха и първото си решение за стартиране на процедура чрез пряко договаряне за приватизация на парк-хотел “Кюстендил”. 6-етажният комплекс с басейн е с площ от близо 16 хиляди квадратни метра. Тогава кметът Петър Паунов посочи, че към обекта вече има инвеститорски интерес. Бившият хотел “Спорт палас” беше реновиран за около 3 млн. лева и рeгистрира нарастваща посещаемост, особено по големите празници.

От година в комплекса е вкарана и минерална вода за медицински процедури и рехабилитация. Хотелът се стопанисва от общинското звено “Ученическо хранене”,  а отзивите на посетителите от екипа, работещ в хотела, са отлични.

“Преди тази сграда беше една съборетина, сега има цена. Има интерес, а дали ще се случи продажба, не се знае”, заяви на сесията кметът. Тогава той внесе докладна за приемане на решение за предприемане подготвителни действия за разпореждане по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол на недвижим имот – частна общинска собственост, представляващ хотел „Кюстендил”.
„Не искаме да спекулираме. Проявява се интерес, говори се за сериозни проекти. Не знаем дали ще бъдат обективирани към момента сериозни намерения”, каза тогава кметът Петър Паунов.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *