Общинският съветник адвокат Костадин Николов влиза в битката за кмет на Сапарева баня, издигнат от инициативен комитет

Общинският съветник от ПП “Отечество” адвокат Костадин Николов влиза в битка за кметския стол в Сапарева баня, издигнат от инициативен комитет. Вечният опозиционер на сегашния кметски екип през последните 4 г. в ОбС – Сапарева баня К. Николов е подкрепен от бившия кмет на Сапарева баня Сашо Иванов и неговата заместничка Радка Георгиева.

К. Николов беше част от екипа на екскмета С. Иванов като юрисконсулт на общината. В инициативния комитет за издигане на кандидатурата за кмет на К. Николов влизат още д-р Червеняков, който е роден в с. Сапарево, община Сапарева баня, и работи като ортопед в ИСУЛ, доц. д-р Попов, преподавател в УНСС, директорът на Историческия музей в Кюстендил, поетът Михаил Калдръмов, който е роден в Сапарева баня.

Любопитен факт е, че сред поддръжниците на К. Николов е и бившата зам. кметица на Дупница при управлението на Първан Дангов – Илинка Демиревска. Тя е от рода на Желю Демиревски и бе зам. кмет по времето, когато Дупница се управляваше от БСП, но сега застава зад кандидат-кмет с десни убеждения. Ил. Демиревска е собственичка на салон за красота в Сапарева баня и работи като учител в Дупница.

Така в битката за кмет на Сапарева баня засега се очертават три имена – сегашният кмет на Сапарева баня Калин Гелев, който е от ГЕРБ, издигнатият от БСП син на съветника на президента Г. Първанов – Явор Дамянов, и адвокат Костадин Николов.

Коментарът в политическите среди е, че се очертава сериозна битка кой да е кмет.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *