Общинският съветник, борецът М. Методиев, става координатор на партията на Цветанов в Бобов дол, Г. Градевски в Дупница, К. Николов в Сапарева баня

Бившата дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, търси съмишленици в Дупница за новия си политически проект. На срещата с бившия зам. председател на ГЕРБ, състояла се в петък в Дупница, са присъствали неуспелият независим кандидат за кмет на община Сапарева баня, юристът Костадин Николов, и общинският съветник от “Зелените” в Бобов дол, борецът Милослав Методиев. Сред посрещачите на Цв. Цветанов е бил и нашумелият със сметището под моста на АМ „Струма” бизнесмен Кольо Илиев.

Цветан Цветанов бе представен пред присъстващите от независимия общински съветник в ОбС – Дупница Георги Градевски, кандидат за кмет на Дупница от АБВ, на срещата присъстваха и родителите му.

Както “Струма” писа, той влезе от листата на АБВ в местния минипарпламент, но се отказа от партията и в момента е независим. От няколко месеца в Дупница се коментира, че Г. Градевски е част от политическия проект на Цв. Цветанов “Републиканци за България”, но досега той отричаше. На събранието стана ясно, че той се спряга за координатор на “Републиканци за България ” в Дупница.

На опознавателната среща Цветанов заяви: “Ние сме партия център-дясно и ще дадем алтернатива на хората, които не гласуват, а те са вече 50 % от имащите право на глас. Готвим се за парламентарния вот, но и гледаме към местния вот, който ще е след три години”.

Цветан Цветанов е посетил кметството в Бобов дол, съпровождан от общинския съветник от “Зелените” Милослав Методиев. Методиев влезе в миньорския минипарламент на мястото на кмета Елза Величкова, след като бе избрана за кмет на Бобов дол. Не стана ясно какво са си говорили Величкова и Цветанов. Вчера репортер на “Струма” се опита да се свърже с нея по телефона, но безуспешно.

В същото време стана ясно, че Методиев ще подаде  молба да напусне групата на “Зелените” и ще стане независим общински съветник. Той ще е координаторът на “Републиканци за България” в Бобов дол.

„Допадат ми идеите на Цветан Цветанов. Аз съм с десни убеждения, но няма такава дясна партия, в която да се впиша. Досега не съм членувал в партии. Избиран съм за общински съветник от ПП “Отечество”, но не съм бил неин член. Кандидатирах се за кмет на общината като независим. Мисля, че това е моята партия”, заяви за „Струма” Костадин Николов.

Той ще е координаторът на “Републиканци за България” в Сапарева баня. Николов бе юрист в общината в Сапарева баня, докато кмет беше Сашо Иванов. В момента е извън политиката и работи в адвокатската си кантора.

“Бях на срещата от любопитство. Сега ще започнат да излизат нови партии, за да видя какво става. Досега съм членувал само в БКП, защото беше задължително допреди 10 ноември 1989 г. Оттогава не членувам в партии и не съм спонсорирал нито една партия”, заяви за „Струма” бизнесменът Кольо Илиев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *