Общинският съветник в Гоце Делчев Хюсеин Зърбаш ще строи хотел със зала за сватби и басейн в Гърмен

Общинският съветник от ДПС в Гоце Делчев Хюсеин Ибрахим Зърбаш, който живее в с. Лъжница, влиза в хотелиерския бизнес с обект в съседната община Гърмен. Бизнесменът депозира в гърменската администрация искане да му се разреши изработване на ПУП за хотел, зала за сватбени тържества, басейн, търговски площи и тръбен кладенец. Той си е избрал място за строителство в местността Маноле, която е застроена главно с къщи за гости.

Заедно с молбата си гоцеделчевският съветник е предоставил и разрешително от Областна дирекция „Земеделие“ за утвърждаване на площадка за проектиране, което прави инвестицията му доста напреднала процедурно.

На предстоящата сесия на ОбС в Гърмен на 4 август съветниците трябва да гласуват одобрението за ПУП и най-вероятно бизнесменът няма да има никакви спънки предвид широко отворените врати от страна на гърменската управа пред частните инициативи в общината. Не на последно място, Х. Зърбаш е известен в целия район с непримиримостта си към нерегламентираните обществени сметища, както и с любовта си към спорта – той бе един от най-дейните доброволци, които заедно с малките орлета на спортния тим ФК „Ореляк – 1974“ преди време участваха в ремонта на стадиона на с. Лъжница.

На предстоящата сесия съветниците трябва да се занимават и с друга популярна личност – евродепутата Асим Адемов. В дневния ред е вкарана точка по предложение на началника на Общинска служба „Земеделие” в община Гърмен ОбС да възстанови в реални граници наследствени земи на Асим Адемов в родното му с. Дъбница, които той наследява от баща си. Съгласно предложението членът на ЕНП в настоящия Европарламент, където се труди в комисиите по култура и образование, по земеделие и развитие на селските райони и по петициите, ще получи 5 терена в Дъбница с обща площ около 8 дка. Като се има предвид слабостта на Адемов към земеделието, изразяваща се както в работата му в Брюксел, така и в домашния парник в с. Дъбница, занапред той ще има широко поле за изява в областта на производството на всякакви биозеленчуци в родното си село.

Асим Адемов

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *