Общинският съветник инж. Д. Димитров подава оставка: За да съм полезен на санданчани, трябва да работя по 15 дни в месеца, а аз съм зает с частен бизнес

Избор на нов управител на общинско дружество УВЕКС в Сандански и прекратяване дейността на временната комисия по транспорт към Общинския съвет са включени в дневния ред на септемврийското заседание на минипарламента в курортния град.

Постоянната комисия по транспорт в Общинския съвет в Сандански с председател инж. Димитър Димитров на заседание вчера даде благословията си всички предложения да бъдат включени в проектодневния ред на предстоящото заседание. Освен новите 15 проектни предложения предстои да бъдат включени и тези, по които поради бойкот на съветниците от РЗС на заседанието през месец август не бяха гласувани, тъй като заседанието бе не проведено заради липса на кворум.

Вчера на заседанието на комисията станаха разгорещени дебати около избора на управител на общинско дружество УВЕКС ЕООД и обсъждането на бизнес програмата за управление на двамата кандидати за заемане на вакантната длъжност. Както „Струма” писа, мандатът на инж. Тодор Гикински бе прекратен и на негово място с решение на Общинския съвет бе избран пенсионираният от военните Крум Аргиров. Той е с мандат до 5 октомври, такова бе предложението на съветника Явор Аргиров. След изтичане на този срок, в случай че не бъде избран нов управител на общинското дружество на заседанието през месец септември, съветниците трябва да гласуват евентуално удължаване мандата на Кр. Аргиров. Кандидати за заемане на длъжността са Екатерина Кабзималова, действащ служител в общинското дружество, и благоевградчанинът Николай Дончев.

Комисията дебатира и отчета на звено „синя зона” за 5-те му месеца на съществуване, както и работата на временната комисия по транспорт, която изготви наредбата за „синя зона”. Предстои съветниците да гласуват и оставката на председателя на временната комисия по транспорт инж. Димитър Димитров и дейността на комисията да бъде прекратена.

Инж. Димитров сподели, че е свършена доста сериозна работа в комисията, изготвена е наредбата за тип паркиране „синя зона”. Добрите резултати от въведената „синя зона” вече са налице. Има и пропуски, но същите предстои да бъдат отстранени, каза инж. Д. Димитров.

Вчера той потвърди, че ще подаде заявление за напускане на Общинския съвет в Сандански. „Мотивите ми са, че за да съм полезен на гражданите на община Сандански, които са гласували за мен, трябва да работя по 15 дни от месеца. Аз обаче съм достатъчно ангажиран в работата си в частния сектор. За две години работа като общински съветник успях да изпълня поетите ангажименти и напускам ОбС”, каза инж. Д. Димитров, на когото това заседание на минипарламента в Сандански по всяка вероятност ще бъде последно.

Следващият в листата на Реформаторския блок, който трябва да заеме мястото на инж. Димитър Димитров, е доайенът в санданския минипарламент Антон Цанев, който е и председател на СДС в общината.

ЛИДИЯ МАНЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *