Общинският съветник и екскмет д-р П. Дангов: Подписах декларация за участие в изборите за депутат от БСП

Общинският съветник от БСП и бивш кмет на Дупница д-р Първан Дангов заяви, че е дал заявка за място в листата на партията за предстоящите избори за народни представители. На пресконференция той обяви официално: “Току-що подписах декларация за съгласие да участвам в изборите за кандидат за депутат от БСП в 10 МИР – Кюстендил. Номиниран съм от общинските организации на БСП в Бобов дол и Кочериново. Очаквам да ме подкрепят и от Сапарева баня. Тези номинации ми дават право да участвам в подредбата на листата. Член съм на БСП от 23.09.2001 г. През тези години съм се спъвал в много камъни по пътя на политическата си кариера. Този път ще се опитам да ги изхвърля от пътя си. Да стана депутат не е детската ми мечта. През 2019 г. пак спечелих изборите за кмет, но с химикал и изтриване на данни спечели ГЕРБ, която все още управлява Дупница”, заяви д-р П. Дангов.

На журналистически въпрос защо не беше номиниран от общинското ръководство на БСП в Дупница за депутат и има ли разцепление  в БСП – Дупница, П. Дангов отговори: “Няма разцепление. Така са решили на конференцията, така са подредили лицата, които да се борят за място в листата. На областната конференция ще се реши кой от предложените от общинските структури на БСП в областта на кое място ще бъде в листата. Ние в Дупница сме умален вариант на държавата. ГЕРБ, БСП , ДПС… са седнали на една маса, отрупана с много благинки, и не искат да станат от нея. Аз искам тези благинки да стигнат до бедните хора от селата. Каква мизерия съм виждал там… бедна ви е фантазията. Ял съм много бой в политиката, но е време да свалим маските. Не съм същият като на 30 г., вече съм на 50 г.”, заключи д-р П. Дангов.

Както”Струма” писа, д-р П. Дангов, който единствен открито се обяви срещу Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, тогава беше изключен от БСП с мотива, че не е плащал членски внос. Тогава като кмет П. Дангов покани тогавашния министър на вътрешните работи, в момента член на ръководството на АБВ, Румен Петков, с искане за намеса срещу действията на Галеви, но Румен Петков обяви пред събралото се множество пред сградата на общината, че П. Дангов е “сбъркал жанра”, и отказа да вземе под внимание протеста на дупничани срещу произвола на т.нар. Братя Галеви.

След приключване на мандата му като кмет от БСП д-р П. Дангов се отдръпна от политиката. Седем години мълча и през 2019 г. се яви на избори за кмет на община Дупница, като само 100 гласа не му стигнаха да се върне в кметския кабинет и падна със 100 гласа от кандидата на ГЕРБ Методи Чимев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *