Общинският съветник К. Ханджийски ще ползва срещу 20 лв. наем залата и заведението до Спортния интернат, досега плащал 1000 лв.

Срещу символичната сума от 20 лв. месечен наем общинският съветник и президент на спортен клуб по борба „Би Риал” в Сандански Кирил Ханджийски ще стопанисва спортната зала „Александър Томов” и прилежащия към нея терен с временния търговски обект, обособен на гърба на Спортния интернат.

В предложението си до Общинския съвет К. Ханджийски е декларирал, че със средствата, които ще реализира от временния търговски обект, ще изхранва децата, трениращи в спортния клуб, чийто президент е самият той.

С наема, който в момента К. Ханджийски плаща в размер на 1000 лева без ДДС, той изпитвал трудности при издръжката на децата и юношите, които тренират в клуба му. Досега ВТО се стопанисваше от К. Ханджийски след спечелен търг, който изтича тази година, а за ползването на спортната зала „Ал. Томов” той не плаща наем в общинската хазна.

Това не е първият жест на щедрост от ОбС – Сандански. Преди половин година съветниците в града предоставиха цялата спортна база на градския стадион и заведение, известно като „Лучия”, да се стопанисва от ПФК „Вихрен” /Сандански/ срещу 20 лева. Единствено новостроящата се лекоатлетическа писта е изключена от договора с футболния клуб.

20 лева наем плаща и Българският спортен тотализатор за общинския терен, върху който е поставен ВТО на централната търговска улица „Македония” в Сандански.  

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *