Общинският съветник от Благоевград К. Ханджийски се прости с Ат. Скатов във Фейсбук: Пое по пътя на безсмъртието, поклон, шампионе, благодаря на съдбата, че те познавах

„Поклон, шампионе, благодаря на съдбата, че те познавах. Почивай в мир!“ Това написа в социалната мрежа общинският съветник от Благоевград Калоян Ханджийски за Атанас Скатов, който загина при опит да изкачи К2.
„Наско пое по пътя на безсмъртието. Там, където отдавна са Христо и Боян. Вярвам, че този звезден отбор е на по-добро място и заедно ще катерят вечните върхове.“, споделя Ханджийски, който също е запален планинар и често се впуска в преходи в планината.

Ханджийски качи и снимка със Скатов на връх Мальовица. Там група благоевградски планинари го заварили през лятото, след близо 3-часов преход до върха.
42-годишният Атанас Скатов е сред големите алпинисти на България, той е изкачил десет осемхилядника. Два пъти е бил на Еверест. Покорил е и планинските първенци на всеки континент. Не успя обаче при първия си опит за зимно изкачване на най-опасния според експертите връх в света.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *