HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Общинският съветник от ГЕРБ д-р Й. Никулчин хвърли оставка, коментарите: Гласи се за болничен шеф

Изненадващо общинският съветник от ГЕРБ от гражданската квота д-р Йордан Никулчин и зам. шеф на болницата напуска ОбС – Дупница. Той е подал молбата си вчера следобед в деловодството на ОбС – Дупница. На следващото заседание на ОбС неговото желание ще бъде обявено пред всички съветници. Д-р Никулчин е и член на здравната комисия към Общинския съвет и мястото там ще бъде овакантено.

По телефона за Струма Й. Никулчин заяви: „Не се чувствам добре в амплоато на политик. Аз съм хирург”, лаконичен бе той.

Веднага след като подаде оставка, плъзнаха коментари сред политиците, че д-р Никулчин се готви да става управител на общинската болница и като общински съветник би бил в конфликт на интереси.

Както „Струма” писа, в продължение на седмица д-р Никулчин беше привикван при кмета на община Дупница Методи Чимев и при председателя на ОбС Емил Гущеров на разговор. Няколко дни след това стана известно, че на 26 януари на заседание на ОбС – Дупница съветниците ще гласуват оставката на досегашния управител на болницата доц. Димитър Недин. Докато бъде избран нов управител на лечебното заведение, д-р Й. Никулчин, който работи като хирург в болницата, ще заеме мястото му.

Любопитното е, че следващият в листата на ГЕРБ за общински съветници е бившият болничен шеф Росен Тимчев. Както „Струма” писа, той наскоро бе осъден на пробация за ползване на фалшив документ и едва ли от ГЕРБ ще го издигнат за общински съветник. Така че засега остава неясно кой ще заеме поста на д-р Никулчин в ОбС – Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *