Общинският съветник от ГЕРБ Кр. Роячки е спрян в мерцедеса си на излизане от паркинга на „Аско Деница”, горещият казус влиза в съда, Темида трябва да реши кой казва истината

Шофирал ли е пиян благоевградският общински съветник Красимир Роячки, или твърденията му, че не е бил в автомобира, а на паркинга, са верни?! Кой лъже? Ако политикът-ресторантьор казва истината, защо е каран от полицаите да дава алкохолна проба, каквато по закон нямат право да искат, ако не заловят шофьора „в крачка”, т.е. в движение зад волана.

Това са само част от въпросите на благоевградчани, които валят на редакционните телефони на вестник „Струма”, както и на сайта struma.bg и на Фейслук страницата ни след публикацията за инцидента с общинския съветник от ГЕРБ. Зада отговорим на читателите репортерът ни поиска информация от полицията.

Автопатрул на Първо РУП е спрял мерцедеса на общинския съветник от ГЕРБ Красимир Роячки на излизане от паркинга на бившия магазин „Аско Деница“ в кв. „Грамада“ в Благоевград на 15 юни т.г. около 5,20 часа сутринта. Това сочи справката от полицейския бюлетин на съответната дата, предоставена на вестник „Струма“ от пресцентъра на благоевградската полиция.

Информацията в официалния полицейски бюлетин потвърждава, че Роячки е бил зад волана, отказал е алкохолна проба с дрегер, за което му е съставен акт за административно нарушение. Отказал е и да приеме издадения от проверяващите талон за медицинско изследване. Съветникът от ГЕРБ подписал акта с възражение.

Образувано е административнонаказателно производство за нарушение по чл. 174, ал. 3 от Закона за движение по пътищата, според който водач, който откаже проверка за установяване на употреба на алкохол или упойващо средство и не изпълни предписание за медицинско изследване за наличие на алкохол в кръвта, се наказва с лишаване от право да управлява автомобил за 2 г. и с глоба от 2000 лв. Временно е отнета и шофьорската книжка на Роячки въз основа на чл. 171, т. 1 „б“ от закона.

Потърсена за коментар, областният лидер на ГЕРБ, депутат Даниела Савеклиева заяви, че ще изчака съдебното решение, преди да съди поведението на активиста Роячки. „Всеки сам отговаря за действията си. Все пак има две страни в спора, редно е компетентните органи да се произнесат, преди да влизаме в ролята на съдници“, каза Савеклиева.

Председателят на клуба на ГЕРБ в квартал „Грамада“, където живее и членува Красимир Роячки – Антоанета Дивилска, заяви, че не е разбрала за неприемливото поведение на общинския съветник и при нея не е постъпвало искане той да бъде изключен от структурата или да се предприемат други мерки за порицаването му.

Скандалният казус влиза в съда и със сигурност ще бъде обект на голям обществен интерес. На везните на Темида ще са думата на полицаите срещу думата на Кр. Роячки, служителите на реда срещу политика от управляващата партия. Дали ще остане сляпа Темида?

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *