Общинският съвет в Кюстендил ще гласува удостояването с титлата „почетен гражданин на Кюстендил“ на олимпийската медалистка Евелина Николова

Евелина Николова да бъде удостоена със званието „почетен гражданин на град Кюстендил“ ще гласуват съветниците в града на сесия на Общинския съвет на 31 януари, съобщи председателя на ОбС Димитър Велинов.

Предложението за връчването на почетния знак на бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио е внесено за разглеждане в предстоящата сесия от кмета Огнян Атанасов.

Евелина Николова е родена през 1993 година в Петрич, а от 2007 до 2011 година живее, тренира и се състезава за Кюстендил. Тя е възпитаник на спортното училище „Васил Левски“ в Кюстендил, където завършва средното си образование със специалност „Помощник-треньор по борба“. В същия период Николова е състезател на Спортен клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” Кюстендил, а нейни треньори са Любомир Балабанов и Валери Райчев.

Висшето си образование тя продължава в НСА „Васил Левски“, където завършва бакалавър по „Педагогика на физическото възпитание и спорта“, бакалавър по „Спорт“, професионална квалификация „Треньор по борба“ и магистър по „Национална сигурност“.

Кариерата на Евелина Николова е изключително успешна, като състезателката по борба, сумо, джудо и самбо има завоювани над 70 медала, перлата сред които е бронзовият медал от Олимпийските игри в Токио, Япония през 2021 година.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *