Общински съветник внесе в Специализирана прокуратура сигнал срещу кмета на Бобов дол адвокат Елза Величкова: Наближават изборите и се започна с компроматите

Предизборната битка в Бобов дол стартира със сигнал до Специализирана прокуратура срещу настоящия кмет адвокат Елза Величкова. За злоупотреби в общината сигнализирал общинският съветник от БДЦ Юлиан Йорданов. В сигнала до Специализирана прокуратура са изнесени данни и факти, уличаващи Е. Величкова за това, че назначавала хора на граждански договори, сред които и бившата кметица на Бобов дол – Желязната лейди Йорданка Каленичкова. Тя е получавала ежемесечно по 800 лв. това, че отговаряла за религиозните въпроси в общината, а в същото време е на работа при владиката Николай в Пловдив, където води счетоводството. Според сигнала са източвани пари от общинското предприятие по чистота в миньорския град – купувани са метли за по 10,00 лв. бройката, при реална цена 2,50 лв., а камион и друга подвижна техника са купувани от фирми с един и същ собственик.  

Пред репортер на „Струма” соченият за автор на сигнала, съветникът Юлиан Йорданов заяви: “Не коментирам”.

„Не съм получила призовка да се явя в Специализирана прокуратура. Зная за сигнала срещу мен”, заяви кметът на Бобов дол Елза Величкова и допълни: „Да, назначавала съм хора на граждански договори. Що се отнася до Каленичкова, тя  има граждански договор, но не е за 800 лв. месечно. За всички покупки на техника за общинското предприятие по чистота са провеждани обществени поръчки. Разговарях с вече бившия директор на предприятието Виолина Стоилкова относно твърдението, че са купувани метли вместо за по 2,50 за по 10,00 лв. Тя заяви, че по-скъпите метли били по-здрави. Започна предизборната кампания и се започна с компромати”, заяви Елза Величкова.

На изборите през 2015 година само няколко гласа не стигнаха на първи тур Елза Величкова, кандидат от БДЦ, да победи в битката за поста. На втори тур тя беше подкрепена и от БСП и спечели убедително срещу кандидатката от ГЕРБ Мая Спасова. Подкрепата на БСП беше осребрена с назначаването на стария партиен лъв Валери Радлев за пиар на общината. Желязната лейди Йорданка Каленичкова пък се върна за кратко в града и се готвеше за поста на омбудсман на малката община, но нещата не се случиха и тя се върна в Пловдив. След 4 години управление  адвокат Елза Величкова се кандидатира за втори мандат, този път  подкрепена от БСП. Пред репортер на “Струма” тя заяви, че е получила подкрепата и от други партии, но не уточни кои.

ЙОРДАНКА ПОПОВА


Юлиан Йорданов

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *