Общински съветник и състезател по борба учредиха на рождения си ден сдружение „Дупница Спорт”, легендарният борец Армен Назарян специален гост

Легендарният борец Армен Назарян бе специален гост на учредяването на сдружение „Дупница Спорт”, което се преведе на открито в един от ресторантите на парк „Рила“ в Дупница. Любопитното е, че датата съвпадна с рождения ден, 13 септември, на неговите учредители – общинският съветник и секретар на Комисията по спорт в Общински съвет – Дупница, който е и възпитаник на Спортната академия – Георги Наумов, и сребърният медалист в категория до 82 кг, състезателя по класическа борба Даниел Александров.

„Здравейте, скъпи гости. Радвам се, че уважихте това събитие. Нашата идея на това сдружение е да подтикнем младите хора към спорта, да ги изградим като личности в нашето общество“, откри събитието сребърният медалист в категория до 82 кг, състезателят по класическа борба Даниел Александров.

„Добър ден на всички. Радвам се, че ни уважихте, за нас това значи много. Почваме нещо, с което не сме се сблъсквали досега, но сме сигурни, че ще се справим, защото го правим с чисто сърце.

Първото нещо, което искаме да направим с Даниел Александров, е да възобновим турнира по борба, който го е имало преди време, за което ще разчитаме изключително много на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев и на моите колеги от Общинския съвет. Идното лято искаме да направим за децата един празник. Мога да го кажа – да има ориентиране, бързо ходене, бягане, като за това ректорът на НСА „Васил Левски“, както и ректорът на Военна академия изразиха пълна готовност да ни съдействат.

Другото, което знаете всички, е, че Дупница е футболен град. ФК „Марек“ е бил голям отбор, надявам се отново пак да бъде. Искаме заедно с общината да направим една аматьорска купа, която да стане ежегодна. Да каним отбори от нашия регион и други места. Знам, че ни чака работа, но се надявам с Ваша помощ и подкрепа да се справим. Да направим Дупница едно по- хубаво място за децата ни“, сподели пред аудиторията председателят на сдружение „Дупница Спорт” Георги Наумов.

„Първо, позволете ми да им честитим личния празник, който имат двамата рожденици. Живи и здрави бъдете, успех желая! Относно тази хубава идея – сдружение „Дупница Спорт”, темата я отвори Жоро преди известно време, но няма да скрия, че много теми се отварят, малко се реализират. И обикновено трябва да има двигател, хора, които от сърце и душа тръгват и правят нещо. И двамата проявиха доста усилия, това, което чуваме, може само да ни радва. Намеренията са прекрасни. Общината в мое лице гарантира, че стои плътно зад тях“, приветства идеята за учредяването на сдружение „Дупница Спорт” кметът на общината инж. Методи Чимев.

На събитието присъства и президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов. Той поздрави учредителите с начинанието и подари разкошен фотос-плакат на Даниел Александров с неговия образ.

Заместник-ректорът на Националната спортна академия „Васил Левски“ проф. Кирил Андонов връчи официално договора между сдружение „Дупница Спорт” и НСА, който бе подписан преди няколко дни. Сътрудничеството и съвместната дейност на сдружение „Дупница Спорт” и НСА ще се осъществяват в областта на образованието, спорта и културата под формата на лекции, беседи, организация и участие в спортни събития, както и посещение на деца от Дупница в НСА „Васил Левски“.

Да уважат събитието присъстваха заместник-кметът на община Дупница Крум Милев, председателят на Общински съвет – Дупница инж. Костадин Костадинов, народният представител д-р Иван Ибришимов, общинските съветници инж. Емил Гущеров, инж. Леонид Хаздай, Йордан Йорданов, Георги Георгиев, Боби Коларов, Георги Красимиров Градевски, бизнесменът Вергил Кацов. Тук бяха и много спортисти, които са гордост както за община Дупница, така и за България, като златното момче по кикбокс Доброслав Радев, председателят и старши треньор на СК „Патриот“ – Дупница Кирил Чакъров, председателят и старши треньор на СК „Гладиатор“ – Дупница Христо Михалчев, златното момче по борба Кирил Милов.

Събитието продължи с разиграване на търг на тениските на родения в Дупница футболист Емил Виячки и на футболиста на „Лудогорец” Козмин Моци. Общинският съветник Георги Градевски откупи тениската на футболиста Емил Виячки за 700 лева, а след това тя беше подарена на момченце, плажуващо в парк „Рила“. Бизнесдамата Даниела Симова откупи тениската на играча на „Лудогорец” Козмин Моци за 200 лева.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантите от Вокален състав „АртПоп“ с ръководител Таня Камбурова, възпитаниците на актрисата Снежана Малковска от Театрална академия към община Дупница и Представителен детско-юношески ансамбъл „Рила“ с хореограф и ръководител Кирил Амбарков. На кръшното българско хоро показаха любовта към българските народи танци Даниел Александров и Георги Наумов.

Кулминацията на празника бе разкошна шоколадова торта, на която духнаха свещичките двамата рожденици Георги Наумов и Даниел Александров. Събитието завърши със стилен коктейл.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *