ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИК НА ПРИЦЕЛА НА ТЕМИДА! Гл. архитект на Петрич Вл. Митрев подсъдим за домашно насилие

На 11 май главният архитект на Петрич Владимир Митрев влиза за втори път тази година като подсъдим в Районен съд – Петрич, този път по дело за домашно насилие. Жалбата срещу него е от Гергана Калинска – жената, с която доскоро той живееше на семейни начала и която на 15 септември миналата година му роди син.
Според жалбата на Калинска след един семеен скандал Митрев я пребил, след което я изхвърлил от общия им дом. Инцидентът е регистриран и в местното полицейско управление, където Гергана позвънила и оттам изпратили патрулка.
Делото за домашно насилие срещу Вл. Митрев е под № 2015 и е разпределено при районния съдия Атанас Кобуров.
Преди няколко седмици петричкият главен архитект бе осъден от съдия Божана Манасиева по чл. 78а от Наказателния кодекс на 1300 лв. глоба за декларация с невярно съдържание. Делото бе заведено срещу него по сигнал на общинските съветници Иво Стефанов и Живко Карадалиев, които прочели в Търговския регистър, че към датата на назначаването му за главен архитект Митрев все още бил собственик на ЕТ „Владимир Митрев-ВМ“, а в декларацията си при постъпване на работа записал, че няма на негово име никакви фирми.
На първото заседание по делото Митрев първо отрече да е виновен и поиска съдебно следствие, на второто заседание обаче и чрез адвоката си се съгласи да бъде глобен, с което всъщност призна вината си.
БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *