Общопрактикуващият лекар в Кресна д-р Ст. Костов: Ние нямаме готовност за ваксинация, самият аз получих първата доза в петък, а я поисках още в средата на декември

„Ваксини няма. Ние нямаме и готовност за ваксинация, защото едва вчера пристигнаха материалите, които трябва да попълваме. Не сме готови за регистрацията на пациенти, желаещи ваксина”. Това обясни общопрактикуващият лекар в Кресна д-р Стоян Костов.

Медикът добави, че има хора, които се записват за имунизация срещу коронавирус. „Ваксини обаче няма и не знам кога ще има. Ако от РЗИ имат интерес от извършване на манипулацията, трябва да изпратят писма”, категоричен е лекарят.

Той поясни, че при него вече има записани около 20-30 души, като всеки ден негови пациенти се обаждат по телефона. „Все още събирам имена. В следващите дни ще го изпратя. От РЗИ ни поставиха срок до края на месеца да предадем списъците с желаещите да се ваксинират”, допълни лекарят.

Самият той получил първата си доза от ваксината срещу коронавирус едва петък. „Ваксината поисках още в средата на декември, когато се определиха групите, които трябва да бъдат ваксинирани на първа линия. Бях един от първите, които изпратиха своите данни. Оттам нататък никой не ме търсеше или ми даваше информация”, добави докторът.

Той обясни, че практически ваксинирането в кабинета му може да започне по всяко време. Остават обаче неясноти – начинът на съхранение и кой ще доставя ваксините, призна д-р Костов в тв интервю. Отговорът от РЗИ – Благоевград бе, че ваксините за личните лекари не достигат. Приоритетно в момента те се разпределят за разкритите ваксинационни центрове, които в областта са 20. От здравната инспекция посъветваха д-р Костов, ако има нужда, да отиде до Благоевград, за да вземе дози от ваксината…

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *