HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Обявиха експолицай Г. Прегьов за общодържавно издирване с указание за незабавен арест

Бившият благоевградски полицай Георги Прегьов вчера по обяд бе обявен за общодържавно издирване с указание към органите на реда веднага след установяване на местонахождението му да бъде арестуван, тъй като съдът смени мярката му за неотклонение „подписка“ със „задържане под стража“.

Най-строгата мярка спрямо Прегьов бе наложена на поредното заседание на делото за измама, което прокуратурата води срещу него. Причината бе, че бившият полицай отново не се яви в съдебна зала, въпреки че наетият от него адвокат Иван Тошев го предупредил в разговор по Месинджър, че явяването му в съда е задължително. Тошев дори представи на съдебния състав копие от разговора им с подсъдимия заедно с уведомление до съда, че вече не желае да представлява Прегьов поради неуредени между двамата финансови отношения.

От 5 заседания досега по делото срещу бившия полицай това е четвъртото, от което той отсъства, а това прокуратурата и съдът приеха като драстично незачитане на българското законодателство и предпоставка той окончателно да се укрие от правосъдието. Още повече, че според негови съседи в жк „Запад“ Прегьов отдавна е напуснал страната, което означава, че е нарушил досегашната си мярка „подписка“, според която всеки ден трябва да се подписва при бившите си колеги в най-близкото до дома му РУП.

Съдът уважи всички доводи на прокуратурата за налагане на най-строгата мярка срещу експолицая, който в момента се води охранител в благоевградската фирма „Деос“. Магистратите приеха още няколко писмени документа от обвинението, сред които справка от МВР за налаганите наказания на Георги Прегьов по времето, когато работеше като полицай в ОД на МВР – Благоевград. Приет беше и списъкът с имената на 3-ма свидетели, на които Прегьов обещал работа в Англия, за да бъдат разпитани от съда на следващото заседание.

Припомняме, че бившият полицай е подсъдим от миналата година по дело за измама на гастарбайтери в Лондон – той ги зарибявал в интернет, срещу обещание за работа им вземал различни суми – по 300-400 паунда на човек, карал ги в мизерно общежитие в Нюкей, след което се скривал.

В момента Георги Прегьов отново е в Лондон. Не е ясно кога е напуснал страната, нито защо Първо РУП не е уведомило съда, че е спрял да се разписва в изпълнение на съдебното решение. Според прокуратурата телефонът му е изключен.

БОРЯНА ЦОНЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *