Обявиха за международно издирване свидетели по дело за убийство

Окръжен съд – Кюстендил отложи дело за зверско убийство преди 4 г. в Дупница поради неявяване на двама ключови свидетели. Съдията по делото ги обяви за международно издирване. На 23 декември бе даден ход на делото, като трябваше да се изслушат двама ключови свидетели за убийството на 42-г. Любен Любенов през 2015 г. Очакваше се след изслушването на Владимир Христов, Борислава Борисова и Атанас Атанасов съдът да се произнесе с осъдителна присъда срещу Йордан Методиев, сочен за убиеца на Любенов, но се оказа, че те са заминали зад граница и не са призовани редовно за заседанието. Още един свидетел не се яви по делото – Йордан Тошев, който е нередовно призован.

Съдът изслуша двама свидетели, оказали се в центъра на мелето през 2015 г. в кв. „Горна махала“ в Дупница, при което почина Любен Любенов, ударен с твърд предмет по главата. Техните показания не бяха достатъчни да се добие представа за инцидента, завършил със смърт. Свидетелите се оправдаха, че са забравили детайли от мелето, тъй като са минали четири години оттогава. Делото беше отложено за януари следващата година. Неявилите се свидетели бяха наказани с по 500 лв. глоба.

Борислава Борисова, Владимир Христов и Атанас Атанасов ще бъдат обявени за издирване чрез „Евроджъст“ и Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *