Обявиха победителите в коледния конкурс на община Белица

Победителите в конкурса „Коледна магия”, обявен от община Белица, вече са известни.

Участниците в конкурса, ученици от 4 до 8 клас, трябваше да нарисуват красива коледна картичка и към нея да добавят своето оригинално пожелание за празника. На допълнителен лист към творбите за конкурса участниците трябваше да добавят трите си имена, възраст, училище и клас.

В читалище „Георги Тодоров 1885” на 22 декември пристигнаха многобройни, невероятно красиви и пъстри коледни картички с оригинални послания само от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Белица. Оценяването освен вълнуващо беше и изключително трудно. В избора на печелившите предложения взеха участие част от екипа на читалището и инж. Мария Мраценкова, която се включи в нелеката задача на журито. Победителите в конкурса за коледна картичка, спазили всички критерии, са: на първо място – Зарифка Юмерова, 5 „а“ клас, на второ – Мелиса Исмаилов, 7 „б“ клас, на трето – Роси Георгиева, 5 „б“ клас, и Фатме, 5 „а“ клас.

Тъй като в купчината от картички с послания се намериха и многобройни декоративно изработени творби, журито реши да определи нова категория за награди с иновативен характер: на първо място – Таня Иванова, 7 „а“ клас, на второ – Салих Шольов, 6 „б“ клас, на трето – Елиф Вехова, 5 „б“ клас, и Адиле Вехова, 8 „а“ клас.

Кметът на община Белица Радослав Ревански и екипът на читалището се присъединяват към пожеланията на младите творци за повече детски усмивки и дано догодина по това време в желанията на децата ни за тяхното малко чудо да не присъства думичката Ковид, а пожелания за пътешествия, подаръци и волни игри с приятели.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *