Обявиха резултатите от 1-ия транш на конкурсите за шефски постове в училищата в Пиринско

Старши експертът по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието в Благоевград Борислав Иванов е новият директор на санданското IV ОУ „Св.св. Козма и Дамян”.

Както „Струма” писа, през миналата седмица се проведоха писмените и устни изпити с кандидатите за директори на 13 училища, които в по-голямата си част бяха ръководени от временно изпълняващи длъжността. Б. Иванов е показал най-добри знания и подготовка на фона на другите двама кандидати за длъжността – бившата директорка на Техническата гимназия в Сандански Вера Влахова и учителя по философия в Спортното училище Христо Йорданов. Така експертът, който преди да постъпи в РУО през 2016 г. бе учител по физкултура в училището в Дамяница, а преди това директор на Спортното училище, наследява на поста досегашния вр.и.д. директор Елена Мицанска. Самата тя не бе допусната до участие в конкурса, тъй като представените документи не удостоверяват наличието на съответната магистърска степен и/или наличието на не по-малко от 5 г. учителски стаж.

В конкуренция с още трима претенденти /Б. Иванов, В. Влахова и Хр. Иванов/ конкурса за ръководната длъжност във II ОУ „Христо Смирненски” – Сандански спечели зам. директорът по учебната дейност на Профилирана гимназия „Яне Сандански” Димитрина Лалева.

Титуляри стават и досегашните вр.и.д. директори на благоевградското II ОУ – Милена Ковачева, на ПГЕЕ /Професионалната гимназия по електроника и енергетика/ в Банско – инж. Сашка Тодорова, на НУ „Св. Пайсий Хилендарски” – Евгения Тренчева, на СУ „Васил Левски” в Коларово – Росица Трайкова. Същото се отнася и за шефовете на петричкото СУ „Антон Попов” – Александър Главчев, на III ОУ „Гоце Делчев” – Юлия Касаветова, и на санданското I ОУ – Виолина Андреева. В Професионалната техническа гимназия измежду двамата кандидати В. Влахова и Хр. Йорданов няма спечелил, затова ръководните функции ще продължи да изпълнява досегашният вр.и.д. Валентина Георгиева, която не бе подала документи за участие в конкурса.

Другата седмица ще се проведат писмените и устни изпити на общо 18-те кандидати за директори на други 10 училища в Пиринско, чиито досегашни ръководители в по-голямата си част са пенсионирани.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *