Обявяват бедствено положение в Котел

Частично бедствено положение ще бъде обявено днес в Котел. Това съобщи пред журналисти кметът на общината Коста Каранашев. Около 60 литра на м/кв са падналите количества в града за около час, тази сутрин, предава Нова ТВ.

Наводнени са били улиците „Стара планина”, „Кръстьо Раковски”, „Луда Камчия” и „Иглика”. Наводнение има и в село Тича. По думите на кмета падналите количества са с обем по-голям от това, което може да поеме всяка градска канализация. Около 20 къщи са наводнени в град Котел и 12 къщи в село Тича. По улица „Иглика” има напукан асфалт, обърнати контейнери, щети по завлечени от стихията автомобили. Има и паднали дървета.

Екипи на общината, пожарната и ВиК обезводняват и работят по отстраняване на щетите. „Ще имаме нужда от държавна подкрепа да работим по отстраняване на щетите и превенция”, посочи кметът.

Има необходимост от цялостно почистване на коритото на реката. Големият проблем на ул. „Иглика”, според Каранашев, е дере, което е извън урбанизираната територия, там трябва да се почисти, канализира, да се направи нова отводнителна система до реката. Една част от къщите не са законни. По думите на кмета, канализацията е била отпушена преди няколко седмици и е проводима.

Преди повече от месец, на 16 май, проливен дъжд наводни същата улица, а преди две години на същия ден – 26 юни бе обявено бедствено положение, след пороен дъжд и излизане от коритото на реката.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *