Топ теми

Огнената стихия в Калифорния се разраства, жертвите вече са 9

Деветима души са загинали, а 35 са ранени след избухването на огромните горски пожари в северната част на американския щат Калифорния. Повечето от жертвите са намерени в опожарени от огъня коли в един и същи район на град Парадайз, съобщиха местните власти.

Около 250 000 жители на щата са напуснали домовете си след обявената евакуация. Сред тях има и много известни личности като Лейди гага, Ким Кардашиян, Шер и режисьора Гийермо дел Торо.

Горският пожар, който пламна в средата на седмицата в окръг Вентура, продължава  да се разпространява и вече е обхванал 285 кв. км. Повече от 3300 пожарникари се борят с огъня. Към засегнатия район в Северна Калифорния са изпратени и 100 военни полицаи, които да помагат при евакуацията.

“Случилото се е най-лошият възможен сценарий. Това е събитие, за което се опасявахме от доста време, че може да стане. И през годините работихме усилено, за да разработим план за евакуация на хората при такъв случай. Трябва да разберете, че съществуват фактори, при които и най-добрите планове не са перфектни. Така че, това не е точната развръзка, на която се надявахме”, каза шериф Кони Хонеа.

На територията на щата в момента бушуват общо 16 горски пожара.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *