Топ теми

Подробности за огнената вендета в Дупница! Бивш жп директор напръска с бензин мерцедеса на съсед и му драсна клечката

Бившият директор на жп депото в Дупница Георги Гущеров напръска с бензин  мерцедеса на съседа си Мариан Терзиев и му драсна клечката. Автомобилът бил паркиран пред дома на собственика му.

Палежът е извършен в петък срещу събота около 2 ч. след полунощ. Пенсионерът от жепето от известно време твърдял, че Мартин Терзийски го тормози. Изпращал жалби до всички институции, но при проверките се оказвало, че 38-г. Терзийски няма никакво отношение спрямо Гущеров.

След като не получил желания отговор от институциите, Гущеров решил сам да търси възмездие. Изчакал, докато се загасят всички лампи на къщите в селото, в тъмнината напръскал колата с бензин, който купил предния ден от бензиностанция специално за случая, и драснал клечката.

Будни съседи видели, че автомобилът на Мартин гори, събудили го и започнали да гасят огъня. Някой позвънил на тел. 112 да търси помощ. От високата температура се спукали с гръм гумите на колата.

Заедно с огнеборците пристигнали и криминалисти от РУП – Дупница. М. Терзиев изразил съмнение, че мерцедесът е запален от  Гущеров. Криминалистите го задържали и при разпита бившия директор си признал за вината. Срещу него е образувано досъдебно производство за умишлен палеж.

Мартин Терзийски работи като тираджия.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *