Огнен ад в Австралия! Армията на помощ в гасенето на пожарите

Армията може да бъде повикана на помощ на пожарникарите в Австралия. Повече от 100 пожара горят в източната част на страната. Драматични кадри бяха заснети от една от пожарните коли в щата Нов Южен Уелс, докато огнеборците бягат от пламъците, които ги заобикалят.

Премиерът Скот Морисън посети евакуационен център, за да се срещне с някои от хората, които останаха без домове. Повече от 150 къщи изгоряха, а други са заплашени от стихията. В Австралия често има горски пожари, но те обичайно са през лятото, което обхваща месеците декември, януари и февруари. Сегашното положение е нетипично и много специалисти го отдават на промените в климата.

“Хората си помагат, много от тях отидоха да видят дали съсъедите им могат да се евакуират или да им помогнат да спасят животните си. Като премиер никога не съм се чувствал по-горд, че съм австралиец. Те показват невероятен дух, щедрост и сърдечност”, каза премиерът на Австралия Скот Морисън.

“Говорим едно и също на политиците от 10 години и никой не слуша. Нашият премиер е от тези, които не вярват в климатичните промени. В четвъртък имаше общо изявление на 11 000 учени от цял свят, че трябва да бъде обявена тревога за климата. Не можем да го отлагаме повече”, каза още жителят на Порт Макуари Хари Криймър.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *