HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Огнен ад в Пиринско! Мъж изпепели до основи двуетажната къща на съседите/СНИМКИ/

Двуетажната къща, собственост на Никола Лимов в хаджидимовското село Илинден, което се намира на 3 километра от българо-гръцката граница, изгоря до основи при голям пожар в късния следобед в събота. Огънят е тръгнал около 17 часа, когато съседът на Лимов – Ангел Суров, решил да запали сухите треви и боклуците в двора си. Пламъците обаче бързо се разпространили наоколо и обхванали сайванта на комшията му. След това започнала да гори и къщата.

Екипи на пожарната в Гоце Делчев веднага се отзовали на сигнала за пожар, дошли на мястото и започнали да гасят. На помощ се притекли и почти всички жители на селото, но въпреки общите усилия не успели да спасят къщата на съселянина си.

Борбата с огнената стихия продължи до късно през нощта на събота срещу неделя. Съседът Ангел Суров също правил всичко по силите си, за да помогне за потушаване на пожара. Материалните щети след пожара са огромни. Домът на Лимов е изпепелен до основи, а покъщнината му – овъглена.

По информация на местните къщата е била обявена за продан преди известно време. Даже се появил купувач, който предлагал 20 000 лева за нея, но собственикът отказал да сключи сделка за покупко-продажбата й. Те споделиха, че съседът му е бил изключително притеснен след случилото се.

Жителите на Илинден са категорични, че Суров не е причинил пожара умишлено. Твърдят, че стихията се е разразила по невнимание и заради големите жеги.

„Не знаем защо той е запалил огън, при положение че по телевизията всеки ден съобщават, че температурите са високи и опасността от възникване на пожари е огромна“, коментираха още хората от пограничното село.

Изгорялата къща е била стара, но е поддържана добре. Била е наследствена – собственост на родителите на Никола Лимов. Той в момента живее в Гоце Делчев с дъщеря си.

„Цял живот се трудиха хората да я оправят и поддържат, и сега за отрицателно време от нея вече нищо не остана“, коментираха местните хора.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *