Ограничения на движението в Кюстендил в деня на Националния рокерски събор, очакват 1000 мотористи

Мотористи от цялата страна и Балканите се събират в Кюстендил на Национален рокерски събор. Домакини на проявата са от местния клуб „Осоговски ездачи“. Засилено полицейско присъствие ще има по маршрута на обиколката на града днес /събота/ и в района на екстремните мотодемонстрации – бившето летище до КАТ. По време на обиколката на участниците в събора за кратко ще бъдат налагани ограничения за движение на МПС в Кюстендил по маршрута им, информират от ОДМВР.
Мотористите ще пристигнат от Осоговската планина и през кръговото кръстовище на Капията ще преминат по бул. „Г.С. Раковски”. Маршрутът им предвижда кратко спиране за почитане паметта на техен колега в новия траурен парк и след това колоната от мотори ще премине по главната улица „Цар Освободител” до бившето селскостопанско летище. Съборът ще се проведе в местността Памука, като целта на полицейските мерки е да не бъдат допуснати инциденти.

„Миналата година имаше близо 1000 мотористи, очакваме и тази да са поне толкова. Надяваме се времето да бъде добро. През трите дни ще има много състезания за атрактивно каране, надпиване с бира и др. В събота ще направим и обиколка на Кюстендил. Всеки, който желае, може да се включи в събора”, коментираха от „Осоговски ездачи“.

Всяка година те наемат базата на някогашния пионерски лагер в местността Памука в Осоговския балкан. Мястото е в изключително лошо състояние, но за свободните души на рокерите не е от значение. Те разгъват палатките, спят на открито.

„Наема договаряме всяка година, не мога да кажа сега колко ще ни излезе, но парите ще ги избием от входната такса. Иначе обещаваме бира на корем“, допълват от „Осоговски ездачи“.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *