Огромен пожар в склад за боеприпаси, евакуираха десетки села в Русия

Руските власти побързаха да евакуират над десет села в Рязанска област, след като в склад за боеприпаси избухна пожар, предаде Ройтерс.

На качени в социалните мрежи кадри от склада се чуват детонации. В едно от тези видеа очевидец казва, че от небето се сипели шрапнели и пепел. Ройтерс не може да потвърди автентичността на тези кадри, предаде БТА.

На всеки 5-10 секунди се чува взрив на боеприпас, съобщи РИА Новости, като се позова на службите за реакция при извънредни ситуации. Министерството на извънредните ситуации заяви, че се затваря магистрала, а над 10 села в петкилометров радиус около склада, който се намира на 260 км югоизточно от Москва, се евакуират, съобщи Интерфакс.

Складът се подпалил, след като бил обхванат от пожар, избухнал в близко поле и разнесен от вятъра, съобщи руската армия, цитирана от ТАСС. Няма пострадали на мястото, а военните и гражданите се евакуират. Пресслужбата на министерството на извънредните ситуации поясни, че са евакуирани над 1600 души от 14 населени места.

Няколко десетки домове в Рязанска област са повредени от осколки от боеприпаси, заяви запознат източник. Пожари и експлозии в складове за боеприпаси на руската армия има от години и те станаха причина за критики, че стандартите за безопасност са занижени, отбелязва Ройтерс.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *