HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ОГРОМЕН ПОЖАР! Шест екипа на пожарната се борят с огнената стихия

Шест екипа на пожарната се борят с огромен пожар в Красново. Близо 100 дка сухи треви и храсти горят над комплекс „Акватерми”. Огънят лумнал тази сутрин, сигналът е подаден около 11 часа. По първоначални данни пламъците обхванали първо сухи треви, а след това се прехвърлили и в гората.

Пожарът е на 2-3 км от къщите на селото. Това разказаха очевидци. Според кмета на селото Цвятко Истилянов няма опасност за хората и не се налага евакуация, пише  марица.

 Огънят е тръгнал днес сутринта от сухи треви и стърнища в местността „Поленака”. Гори иглолистна и дъбова гора 100 дка, казаха от пожарната. Собствеността на горските масиви е различна – на Държавно горско стопанство-Хисар, частни и общински гори.

Още по обяд 30 доброволци заедно с кмета Цвятко Истилянов се притекоха на помощ на огнеборците. Всички служители на Държавно горско стопанство-Хисар, които са 20, също гасят. Кметът на Хисаря Пенка Дойкова доведе на помощ група от общината.

Доброволците и горските помагат с тупалки, лопати и гръбни пръскачки. Огънят е стигнал на 2-3 км от Красново. Очевидци твърдят, че е близо до комплекс „Акватерми”, но няма опасност за него.

От южната, западната и северната страна пожарът е потушен и овладян. Все още огнеборците и доброволците работят и се опитват да овладеят стихията от източната страна на пожара, тъй като в тази част на местността няма път и заради буйните храсти и стръмен терен достъпът е затруднен.

Според директора на Държавно горско стопанство –Хисар Добрин Иванов съвсем скоро тази част също ще бъде овладяна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *