HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Огромен скандал тресе Сандански! Гимназистка влезе в истински екшън, твърди: Емилия и Василка ме отвлякоха, после ме пребиха

18-годишна ученичка се оплака в полицията, че е отвлечена и бита от две известни санданчанки – бизнесдамата Василка Тодорова, която има магазин за бижута в центъра на Сандански, и известната фитнес инструкторка Емилия Христова. В жалбата си, подадена в РУП – Сандански, гимназистката Симона Петкова твърди, че двете жени й нанесли побой в присъствието на децата си – 10-годишния син на Емилия Христова и дъщерята на Василка Тодорова, която е шестокласничка.

Според написаното в жалбата на 18-годишното момиче в неделя вечерта Симона и родителите й празнували в заведение в петричкото село Рибник семеен празник. Около полунощ приятелка на Симона, която била на легло в болницата в Сандански, й се обадила по телефона и й казала, че й е много тъжно и иска да отиде при нея. Симона се разбрала с друга нейна приятелка, която живее в жк „Спартак“ в курортния град, да отидат заедно. Извиква такси до заведението в Рибник и тръгнала с него да вземе приятелката си. Зад таксито спрял автомобил „Фолксваген“, от колата излезли двете жени – Емилия и Василка, хванали за косата Симона и я замъкнали във фолксвагена. В колата последвали 2-3 удара в лицето на Симона. Закарали я местността Бамбуковата гора край Сандански. Там продължили да я бият и да й крещят, че не си плащала таксито, което всъщност е собственост на тях двете, а шофьор е бащата на Емилия – Георги. Симона ползвала услугите на един и същи таксиметров шофьор, когото наричала чичо Гошо. След побоя и заплахите двете жени върнали Симона в Сандански и я оставили до магазин „Бамбино“ на булевард „Свобода“. Това е част от заплетената история, описана от момичето.

В понеделник по обяд Емилия Христова и Василка Тодорова подали жалби срещу Симона в РУП – Сандански за уронване на престижа и за клевета. По случая е образувана преписка.

Децата на Христова и Тодорова също са разпитани в Детска педагогическа стая на санданската полиция.

Симона е извадила веднага след инцидента медицинско свидетелство, в което съдебният лекар е описал отоци по устата й, оскубана коса и отоци по лицето.

Както вестник „Струма” писа, преди два месеца Симона беше изключена от училище, след като я хванаха в двора на школото с няколко грама канабис. По-късно й бе разрешено да продължи обучението си на индивидуален план и 18-годишното момиче учи в гимназия „Яне Сандански“.

Вчера репортер на вестника се срещна с фитнес инструкторката Емилия Христова, която изрази своята позиция по случая:

„Бях решила да не изпадам в публични обяснения и драми, но сега размислих, защото винаги съм приемала мълчанието като признак на страх или съгласие с дадена ситуация. Тъй като аз съм човек, който държи на принципите си, реших да говоря и да кажа истината. Първо трябва да е ясно, че не познавам Симона Петкова и нейната майка, и никога не съм имала допирни точки с тях. Нещото, което беше най-брутално за мен освен налудничавите обвинения в рекет, побой, грабеж и отвличане, е това, че се намесва и името на сина ми. Наложи се детето да отсъства от училище и да дава обяснения в полицията. Наложи се да давам отговори на въпроси, които не е редно да вълнуват едно 9-годишно дете. Направила съм необходимото и тези лица ще отговарят за действията си.

Бях в неведение какво точно е предизвикало тези хора да набъркват мен, Васи и децата ни в драмите си, но сега знам. Получаваме заплахи, че ако не им дадем пари, ще ни съдят. Това е била идеята на целия този цирк. В момента сме рекетирани и заплашвани, но това няма да ни уплаши да си търсим правата по законов ред.

Аз разбирам, че явно ежедневието на тези лица е трудно и много им съчувствам, но има и други начини човек да живее нормално. Подобни действия са брутални, безсъвестни и недопустими в 21 век. Ние няма да допуснем подобно посегателство над личността и децата ни, и ще разрешим случая по законов път“, заяви Емилия Христова.

От прокуратурата отказват коментар по случая, както и от РУП – Сандански, тъй като се води досъдебно производство.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *