Огромна пукнатина се отвори при труса в Калифорния

Силното земетресение, което удари Калифорния със 7,1 по Рихтер в петък, е отворило огромна пукнатина, която е видима дори от сателит, съобщи CNN.

Трусът причини големи поражения в американския щат, като eксперти прогнозират, че то може би няма да е последното. Това беше второто силно земетресение в Калифорния само за 48 часа и според специалисти е било толкова силно, че е променило топографията на района.

Сателитни снимки, предоставени на CNN от „Планет лабс“, показват огромна пукнатина в земята близо до епицентъра на труса. Ерозионните процеси в тази част на пустинята показват, че на това място е имало и останки от вода, които вероятно са се просмукали обратно в пукнатината.

Освен сателитните снимки в световните новинарски агенции, в социалните мрежи се появиха наземни фотографии, които също показват части от пукнатината.

А на други кадри се виждат още пукнатини, които минават през магистралата.

View image on Twitter

Трусът, който стана в Деня на независимостта на САЩ – 4 юли, стресна много звезди, сред които Хали Бери, Марая Кери и Латоя Джексън.

„Живея в Лос Анджелис цял живот. Това е най-дългото земетресение, което съм преживяла. Не тресеше, а люлееше. Но беше дъъъълго. Беше толкова дълго, че си помислих „Това ли е голямото земетресение? . . . Уважавайте Майката Природа. Тя е шефът“, написа в Туитър режисьорката Ава Дюверней.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *