Огромни тапи по границите с Турция и Гърция, пикът се очаква през уикенда

Изключително интензивен е трафикът на ГКПП-тата на границите с България и Гърция, информираха от турската митническа дирекция. На Капъкуле опашката от чакащи автомобили е от около 7 км., чака се по 8-10 часа за преминаване към Капитан Андреево.Откъм Капитан Андреево също има опашка от коли. Дълги опашки има и на Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново, предава БТА. Натоварени са и ГКПП-тата Ипсала и Пазаркуле на границата с Гърция.

Натоварването на граничните пунктове към България е поради масовите пътувания на турските граждани от европейските държави, които се завръщат от ваканцията в Турция.

“Преминаването през Капъкуле става нормално, без много чакане, понеже всичките 10 гишета работят непрекъснато, но забавянето се получава от българската митница, където не успяват да отговорят адекватно на интензивния трафик през тези дни”, съобщи представител на областната дирекция за митници и търговия Тракия, когото цитираха турските медии.

Съобщава се, че митническият плац на Капитан Андреево е запълнен с чакащи коли, откъдето се забавя и трафикът. Изтощени от дългото чакане в жегите /температурата в Одрин надхвърля 30 градуса/, десетки пътници се оплакаха пред камерите на турска телевизия.

“Ваканцията ни в Турция беше много хубава. Но връщането е кошмар. Чакаме вече 7 часа да преминем на българската митница, пътуваме със семействата си, с малки деца, и чакането е кошмарно. Това се повтаря при всяко идване и отиване и е само на границите с България. През другите граници минаваме без проблеми. Трябва спешно да се намери разрешение”, каза един от чакащите – Ариф Зенгин, който пътува за Германия.

Подобно мнение изразиха и пътуващи за Холандия, за Белгия турски граждани.

Утре, петък, започва връщането в Турция на българските изселници, които отидоха за ваканцията в България, и се очаква интензивен трафик от България към Турция през този уикенд.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *