Огън погълна къщата на семейство Талипови от Белица

Огромен пожар лумна в късните следобедни часове в Белица. Огънят обхванал къщата и плевнята на семейство Талипови. Четири пожарни екипа са се отзовали на място за овладяване на ситуацията. Пожарът е тръгнал от плевнята, която  била пълна с бали сено и пламъците много бързо се разраснали и обхванали цялата селскостопанска постройка, а огънят се прехвърлил към къщата, която също се запалила. Първи на място се отзовали специализиран противопожарен автомобил към ДГС- Белица и екип от местната пожарна, а малко след това пристигнали и екипи на РСПБЗН- Разлог.

По първоначална информация пожарът е причинен от синът на семейството, който си играел в плевнята с огън- кибрит или запалка и подпалил сеното. Момчето веднага напуснало мястото и не е пострадало. Докато уведоми родителите си за запаленото сено пожарът се разраснал. Веднага на помощ се стекли десетки местни хора и с подръчни средства  започнали да гасят, но огънят вече се бил разраснал.

По първоначална информация при инцидента няма пострадали хора, но има изгорели животни, които на  този етап не е ясно какви са и какъв е броят им.

Причините за пожара и стойността на нанесените щети тепърва ще се уточняват.   

Според местни семейството е скромно и работливо, но не разполага с  финансови възможности да възстанови дома си.  

Хората споделиха, че ще стартират кампания за набиране на средства в помощ на семейството, за да могат да възстановят дома си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *