HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Одитори проверяват в Счетоводната къща: Управителката Ив. Терзийска е сключила договор със снаха си и че плаща по 2000 лв. сметки за телефони само при трима служители?

Одитори от община Дупница влизат в Счетоводната къща, управлявана от Иванка Терзийска, която на косъм оцеля на поста. Ще се проверява дали тя е работила само на три граждански договора, както бе съобщено по време на заседанието на ОбС – Дупница, за което вестник “Струма” писа, или на повече. Проверката цели да се установи каква е истината за разходите заради появили се слухове, че са плащани по 2000 лв. месечно сметки към мобилен оператор, а в общинското дружество работят само трима души.

Обект на проверка ще бъде и сигнал, че докато Елена Малчева е била директор на общинското предприятие “Паркинги и гаражи” счетоводството на предприятието се е извършвало от Общинската счетоводна къща, на която е заплащано за услугата. В този период Иванка Терзийска е сключила граждански договор със снаха си за счетоводната дейност на същото предприятие. Елена Малчева е категорична, че не е знаела за този договор.

„Като разбрах, че е подписан договор със снахата на Ив. Терзийска, й потърсих сметка, а тя ми отговори: „Какво пък толкова е станало?”, заяви за вестник  „Струма“ Е. Малчева, която от близо година не е на този пост.

Както вестникът писа, преди около две години по искане на Общински съвет – Дупница бяха избрани комисии, в състава на които влизаха общински съветници и специалисти, за да извършат одит на всички общински предприятия, в това число и на Счетоводната къща. Тримата одитори излязоха със становище, че няма големи пропуски в работата на общинското дружество. Беше изнесено в доклада само, че има изразходвани по-големи суми за канцеларски материали, отколкото са необходими за дейността на дружеството.

През октомври миналата година беше проведен конкурс за управител на Счетоводната къща. Единствен кандидат беше Иванка Терзийска и договорът й беше продължен.

Резултатите от новата проверка се чакат с интерес.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *